The FlowMonkey 4-elementen retreat

Open Flow Training

QiGong

(inclusief breathwork en stressrelease)

Elke donderdagavond 

AANMELDEN


In optimale beweging, body-mind-soul

Ontdek de harmonie tussen lichaam en geest met onze wekelijkse Qigong lessen, waarbij de eeuwenoude wijsheid van Qigong gecombineerd wordt met moderne breathwork technieken en stressrelease oefeningen. Deze lessen helpen de dagelijkse stress te verminderen, je energieniveau te verhogen en een diep gevoel van innerlijke rust te ervaren. Elke sessie leidt je door zachte, vloeiende bewegingen die toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd of fitnessniveau.

Ramon zal je begeleiden bij het synchroniseren van ademhaling en beweging, waardoor je een unieke staat van ontspanning en revitalisering bereikt. Door regelmatig deel te nemen, zul je merken dat je flexibiliteit, balans en spierkracht verbeteren, terwijl je tegelijkertijd je geest kalmeert en je concentratievermogen verhoogt.

De integratie van breathwork biedt een krachtige methode om je ademhaling te verdiepen en te reguleren, wat essentieel is voor het verlagen van stressniveaus en het bevorderen van een gevoel van welbevinden. De ademhalingsoefeningen zullen autonome zenuwstelsel balanceren, waardoor je een onmiddellijke verlichting van stress en angst ervaart.

Bovendien richten onze stressrelease oefeningen zich op het loslaten van fysieke en emotionele spanningen die zich in het lichaam hebben opgebouwd. Je leert technieken die je kunt toepassen in je dagelijks leven, waardoor je beter bestand bent tegen stress en uitdagingen met meer kalmte en veerkracht kunt benaderen.


Word lid van onze gemeenschap en ervaar zelf hoe deze holistische benadering van welzijn een positieve impact kan hebben op je leven. Of je nu op zoek bent naar een manier om te ontspannen na een lange werkdag, je algemene gezondheid wilt verbeteren of een diepere verbinding met jezelf wilt ontwikkelen, onze wekelijkse Qigong lessen bieden een toegankelijke en effectieve weg naar balans en harmonie. 

Meld je aan en begin aan jouw reis naar een gezonder, gelukkiger en stressvrij leven.


Over QiGong:

Qigong is een eeuwenoude Chinese gezondheidspraktijk die lichaam, geest en ademhaling combineert om de levensenergie, of 'qi', te bevorderen en te balanceren. Het ontstond meer dan 4.000 jaar geleden in China als een vorm van meditatie en lichaamsbeweging. Deze praktijk omvat zowel dynamische als stille oefeningen, waarbij de bewegingen langzaam en opzettelijk zijn, vaak vergezeld van meditatie en ademhalingsoefeningen.

Qigong is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde en filosofieën zoals het Taoïsme en Confucianisme, met het idee dat het balanceren en harmoniseren van qi in het lichaam essentieel is voor gezondheid en welzijn. Het doel van qigong is niet alleen fysieke gezondheid bevorderen, maar ook mentale en emotionele balans en welzijn.

Praktiserenden van qigong geloven dat door het harmoniseren van hun eigen energie, ze kunnen helpen bij het voorkomen en genezen van ziekten, stress verminderen, en de levensduur verlengen. Het wordt gezien als een manier om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te versterken en het immuunsysteem te ondersteunen.

Qigong kan door iedereen beoefend worden, ongeacht leeftijd of fysieke conditie, en vereist geen speciale uitrusting. 

In recente jaren is qigong ook in het Westen populair geworden, waar het vaak wordt beoefend als een vorm van lichte lichaamsbeweging en stressvermindering. Onderzoek heeft aangetoond dat qigong kan helpen bij het verbeteren van de bloedsomloop, het verlagen van de bloeddruk, het verbeteren van balans en flexibiliteit, en het verminderen van stress en angst.

Ondanks het gebrek aan uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar qigong, melden veel mensen positieve effecten op hun gezondheid en welzijn. Het wordt gezien als een complementaire therapie, vaak naast traditionele medische behandelingen.

Kortom, qigong is een veelzijdige en toegankelijke praktijk die het welzijn op verschillende niveaus ondersteunt, van fysieke gezondheid tot emotionele balans en mentale helderheid. Het biedt een unieke benadering van zelfzorg die diep geworteld is in oude Chinese tradities.

Informatie en aanmelding

Wanneer: elke donderdagavond vanaf  30 mei

Tijd: 19.00-20.30


Locatie:  Op de Berg 8A Elsloo


Deelname:

Je kunt je aanmelden bij Ramon via zijn mobiele nummer 06-38893788 of mail: ramon@flowmonkey.nl

Kosten: €10 per deelgenomen les.