Vijf Tibetanen
Nieuwe (ochtend) routine
Nieuwe (ochtend) routine
10/10/2023
1 min
0

Krachtige oefening in de ochtend: Vijf Tibetanen

10/10/2023
1 min
0

De 5 Tibetanen, ook wel bekend als de "Vijf Tibetanen" of de "Vijf Tibetanen van de Jeugd", zijn een reeks eenvoudige yogahoudingen en bewegingen die vaak 's ochtends worden uitgevoerd om de energie te stimuleren en het lichaam te activeren. Hier is een korte beschrijving van elke oefening:


Cirkelende Armen (Spinning): Sta rechtop met je armen zijwaarts gestrekt. Draai met de klok mee en maak cirkels met je armen terwijl je rondjes draait. Dit helpt bij het openen van de schouders en het stimuleren van de energiestroom.


Leg Raises (Beenheffingen): Ga op je rug liggen met je handen langs je lichaam en je benen recht omhoog. Til je benen omhoog zonder je knieën te buigen, en breng ze terug naar beneden. Dit versterkt de buikspieren en verbetert de flexibiliteit van de wervelkolom.


Camel Pose (Kameelhouding): Kniel op de grond en plaats je handen op je onderrug terwijl je je rug naar achteren buigt. Strek je borst naar voren en kijk omhoog. Dit opent de borst en verbetert de houding.


Tabletop (Tafelhouding): Ga op handen en knieën zitten met je handen onder je schouders en je knieën onder je heupen. Til je heupen op en laat je hoofd naar achteren hangen om een omgekeerde V-vorm te creëren. Dit versterkt de armen en rugspieren.


Downward Dog (Neerwaartse Hond): Begin in een push-up positie en duw je heupen omhoog, zodat je lichaam een omgekeerde V-vorm vormt. Strek je benen en armen terwijl je je hielen naar beneden drukt. Dit versterkt de armen, benen en rug.


De 5 Tibetanen worden vaak herhaald in een set van 21 herhalingen per oefening, hoewel sommige mensen beginnen met een lager aantal en geleidelijk opbouwen. Deze reeks oefeningen wordt gezien als een manier om de vitaliteit te vergroten, de flexibiliteit te verbeteren en het algehele welzijn te bevorderen wanneer ze regelmatig 's ochtends worden uitgevoerd. Het is echter belangrijk om deze oefeningen met zorg en aandacht voor je eigen lichaam te doen, vooral als je nieuw bent in yoga of fysieke activiteit. Raadpleeg een gezondheidsexpert of yoga-instructeur als je twijfels hebt over je geschiktheid om deze oefeningen te doen.


Reacties
Categorieën