Retreat met Mario: Integral Embodiment


Gnostic Intensive, dyads, 

breathwork en QiGong.

7-8-9 juni 2024

Meer info

Samen met onze co-founder Mario Santoni (internationaal trainer, bij onder andere Mandali Retreats Italy) bieden we deze unieke en intensieve retreat. We worden ondergedompeld in oefeningen die ons in een diepere staat van bewustzijn brengen. Energie komt in beweging, we vergaren (zelf)kennis en ontdekken hoe we zelf in onze optimale (creërende) kracht komen.

De beweging van onze levensenergie wordt gecreëerd met QiGong en Breathwork. Met Gnostic Intensive gaan we aan de slag met een specifieke techniek voor het opdoen van (zelf)kennis en het vinden van de pure eigen kracht.


Gnostic Intensive

Kennis van je ware zelf. Gnostic Intensive is een variatie op de bekende retraite- en oefenvorm Enlightenment Intensive. De methode werd in de jaren tachtig gecreëerd door Živorad Mihajlović Slavinski en bereikte zijn definitieve vorm ergens in het begin van de jaren negentig. De duur van de Gnostic Intensive is veel korter, wordt in één dag voltooid en er is geen meerdaagse aanpak nodig. De voordelen van dit proces zijn dat het gemakkelijker is om te doen, zowel fysiek als emotioneel, en dat de ervaringen daarna gemakkelijker in het leven kunnen worden geïntegreerd. Dit maakt de Gnostic Intensive aantrekkelijker voor mensen die net begonnen zijn met spirituele ontwikkeling en niet noodzakelijkerwijs op zoek zijn naar de ‘oerknal’ die vaak kan optreden op de langere Enlightenment Intensive. Gnosis is het Griekse woord voor kennis en staat hier voor kennis van je ware zelf. De aanpak in de Gnostic Intensive is gebaseerd op Dyads.


Dyad is een communicatie techniek waarbij je onderzoekt wat er zich afspeelt in je geest en in je lichaam. Het gaat om het stellen van vragen aan jezelf en het opmerken van je gedachten, emoties, overtuigingen en lichamelijke sensaties zonder oordeel. Dyad kan helpen bij het vergroten van zelfbewustzijn, het verminderen van stress en angst, het loslaten van beperkende overtuigingen en het verbeteren van de emotionele regulatie. Ook kan Dyad helpen bij het ontwikkelen van meer compassie voor jezelf en anderen en het bevorderen van een diepere verbinding met jezelf en anderen. Door Dyad kun je meer inzicht krijgen in jezelf en je patronen en gewoonten, en leren hoe je hiermee om kunt gaan op een manier die je welzijn bevordert.


QiGong

Een eeuwenoude Chinese bewegingsvorm die gericht is op het cultiveren en beheren van de levensenergie (qi) in het lichaam. Het bestaat uit zachte, vloeiende bewegingen, ademhalingstechnieken en meditatie. De voordelen van qigong zijn onder andere dat het kan helpen bij het verbeteren van de fysieke gezondheid, het verminderen van stress en angst, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van ontspanning en innerlijke rust. Qigong kan ook helpen bij het het verminderen van chronische pijn en het verbeteren van de concentratie en de slaapkwaliteit. Bovendien kan het beoefenen van qigong bijdragen aan een gevoel van welzijn en innerlijke balans. Door regelmatig qigong te beoefenen, kun je meer verbondenheid en harmonie ervaren tussen lichaam, geest en ademhaling. Het is een toegankelijke bewegingsvorm die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus.


Breathwork

Mario is al meer dan 20 jaar trainer/coach in 'Circular & Conscious Breath'. Verbonden ademen is een ademhalingstechniek waarbij je bewust en zonder pauzes in- en uitademt. Bij deze techniek adem je dieper en sneller dan normaal, en houd je de ademhaling constant in beweging zonder tussenpauzes. De voordelen van verbonden ademen zijn onder andere dat het kan helpen bij het verminderen van stress en angst, het verhogen van energie en vitaliteit, het verbeteren van de bloedcirculatie en het bevorderen van ontspanning. Ook kan het helpen bij het verminderen van fysieke spanningen in het lichaam en het verbeteren van de ademhalingstechniek in het algemeen. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat het een intense en zeer bijzondere ervaring is, die je op een dieper niveau in verbinding brengt met jezelf. Met Breathwork vinden en voeden we onze innerlijke vlam, zodat we met hernieuwde kracht onze doelen kunnen najagen.


Deze retreat combineert de verschillende technieken en brengt je inzichten en balans in je eigen zijn, je energie, balans en vitaliteit. 

Empower your energy flow!


Informatie

Docenten en begeleiding:

Mario Santoni, Linda Beerens, Ramon Niessen


Locatie: 

New Loreto Klooster, Simpelveld (Zuid-Limburg)


Kosten:

De vergoeding voor de retreat is € 500 voor het programma en € 135 voor alle gezonde maaltijden, koffie, thee, water en fruit.

Deelname enkel de zondag: € 155 (programma) en € 40 (eten/drinken).  Let op: dagprogramma start 07.00 uur dus vooraf overnachten wordt aangeraden.

Jouw eventuele overnachting dien je zelf te boeken bij New Loreto en kun je doen via deze LINK
Let op: het kan zijn dat je hier het bericht krijgt dat er geen kamers meer zijn. Is dat het geval, mail dan naar info@newloreto.com en je kunt een retraitekamer boeken. 

Om de retreat optimaal te ervaren adviseren we je in het klooster te overnachten. De prijzen zijn zeer aantrekkelijk

Dag of heel weekend

Deze retreat volg je bij voorkeur helemaal (vrijdag t/m zondag). De zondag is eventueel ook los te volgen.

Mail ons gerust voor overleg en/of advies:  info@flowmonkey.nl

Email en SPAM, mis onze mails niet !

Het kan zijn dat onze bevestiging en verdere mail in je spam-box terecht komt. Hou deze dus in de gaten en markeer ons adres info@flowmonkey.nl als een vertrouwd email adres, zodat je geen info mist!

Indicatief, de dagschema's

Vrijdag 7 juni

13.00 (indien gewenst) lunch

15.00 uur: startbijeenkomst

Middag: Stress release & purifying your energy (breathwork & QiGong)

Diner

Avond: introductie op zaterdag

Zaterdag 8 juni

Gnostic Intensive (day in silence)

Maaltijden gedurende de dag.

Zondag 9 juni

Bodywork (QiGong) en breathwork.

Grounding en stress release.

Ontbijt en lunch.

16.00-17.00: sluiting

Deze retreat vindt plaats in het New Loreto Klooster in Simpelveld.

Het klooster wordt in 2024 gerenoveerd.

We maken gebruik van de huidige ruimtes van het klooster en kunnen zo de oude authentieke sfeer proeven.


Tussen de onderdelen is er ruimte voor recovery en eigen tijd.

Thee, water en fruit is tevens inbegrepen.

De retreat wordt hoofdzakelijk in het Engels gegeven.

Aanmelding en contact