Terug naar het kind in jezelf
Doe eens gek
Doe eens gek
10/10/2023
1 min
0

Terug naar het kind in jezelf

10/10/2023
1 min
0

Herinner je je die tijd toen je jong was, vol onbezorgde vreugde en de vrijheid om te doen wat je maar wilde? Als volwassene kunnen we soms verstrikt raken in routines en verantwoordelijkheden, maar het is nooit te laat om die sprankelende creatieve geest van het kind in onszelf nieuw leven in te blazen. In dit blog moedigen we je aan om eens iets geks te doen, geïnspireerd door de speelsheid van je jeugd.


1. Dans als niemand kijkt:

Herinner je je de dagen dat je gewoon op muziek danste, zonder je zorgen te maken over wie er keek? Zet je favoriete nummer op en dans door je woonkamer alsof niemand kijkt. Voel de energie stromen en laat jezelf volledig gaan!


2. Creatief tekenen of schilderen:

Pak wat potloden, stiften of verf en laat je innerlijke kunstenaar vrij. Maak je geen zorgen over perfectie; teken of schilder gewoon wat er in je opkomt. Laat je creativiteit stromen zonder oordeel.


3. Bouw een fort van kussens en dekens:

Wanneer was de laatste keer dat je een fort bouwde in je woonkamer? Ga terug in de tijd en bouw er een. Kruip erin met een boek of gewoon om te dagdromen.


4. Ga sterrenkijken:

Leg een deken buiten en kijk naar de sterren. Probeer de sterrenbeelden te herkennen of gewoon te genieten van het prachtige uitzicht op de nachtelijke hemel. Het herinnert je eraan hoe groot het universum is.


5. Spring in een plas:

De volgende keer dat het regent, trek je laarzen aan en spring in een plas, net als toen je klein was. Voel de verfrissende spetters en lach om de eenvoudige vreugde ervan.


6. Organiseer een spelletjesavond:

Nodig vrienden of familie uit voor een ouderwetse spelletjesavond. Speel bordspellen, kaartspellen of verzin je eigen spel. Geniet van het plezier van gezelschapsspellen zonder digitale afleiding.


7. Verkleed je gewoon voor de lol:

Grijp wat gekke kledingstukken uit je kast en kleed je om, gewoon voor de lol. Lachen om jezelf in de spiegel kan een geweldige manier zijn om de stress van het dagelijks leven te verlichten.


Het leven kan soms serieus zijn, maar dat betekent niet dat we de speelse kant van onszelf moeten verliezen. Doe eens gek, laat je innerlijke kind los en ontdek hoe vreugdevol en bevrijdend het kan zijn. Wees niet bang om plezier te hebben, want dat is wat het leven kleurrijk maakt. Dus, waar wacht je op? Ga naar buiten en doe iets geks dat je altijd al wilde doen!


Reacties
Categorieën