Creatieve workshop MALA maken

met ieder knoopje groeit je eigen Mala,

onder jouw handen met je eigen intentie en je eigen energie

Reserveren

Zaterdag 6 april 2024

Workshop i.s.m. Ingrid Limbach

De Mala, het Tibetaanse gebedssnoer wat ook vaak als ketting wordt gedragen, bestaat uit 108 kralen en een startkraal, de “Guru”-kraal.

Het cijfer 108 is heel  speciaal. Als je de cijfers bij elkaar optelt (1+0+8), kom je uit op 9, en dat is het nummer van de voltooiing.

Mala's zijn naast mooie kettingen (of als armband) om te dragen mooie tools om mantra's te tellen tijdens je chill-meditatie. Mantra's zijn gewoon woorden of geluiden die je tijdens het mediteren helpen om gefocust te blijven. Om je mantra's te tellen, gooi je de Mala om je middelvinger of ringvinger (niet over je wijsvinger, want die staat voor het ego). Nadat je een mantra hebt gezegd, schuif je een kraal op met je duim.

Die ene extra kraal bij het kwastje? Dat is de Goeroekraal, maar ik noem 'm liever de Moederkraal. Die kraal staat voor het Kruinchakra, het bewustzijn. De Moederkraal is geen gebedskraal, maar hij markeert het startpunt, keerpunt en eindpunt van de Mala.

Bij een meditatie begin je altijd met de kraal links van de moederkraal. Als je de hele Mala rondgaat en weer bij de moederkraal bent, is dat een momentje om te reflecteren.

Die laatste 8 kralen? Die zijn voor compassie met alle levende wezens. Als de Mala helemaal rond is, ga niet over de Moederkraal heen. Voor een nieuwe ronde, draai de Mala een half rondje, zodat je rechtsom verdergaat. De laatste kraal wordt dan meteen de eerste van de nieuwe ronde.

Elke keer dat je de Mala gebruikt, krijgt deze meer energie.


Wat gaan we doen?

In een kleine groep maak je deze ochtend een persoonlijke mala. 

Elk type kraal heeft zo zijn eigen symbolische waarde door er een eigen betekenis aan te geven. Het kunnen naast kristallen en (half)edelstenen ook zaden, schelpen, houten kralen of Rudraksha’s zijn. Je zoekt daarom altijd vóór je aan de slag gaat datgene bij elkaar waar jij jouw eigen hart-intenties aan zou willen gaan verbinden.

Aan het eind ga je naar huis, na een heerlijke workshop (met lekkers, muziek en een goeie flow) met een mooi persoonlijk geschenk aan jezelf.

Informatie

Datum: zaterdag 6april 2024

Tijd: 10.00-14.00uur


Aanmelden is mogelijk t/m 22 maart.


Locatie:  Elsloo, Zuid-Limburg


Deelname:

De workshop kost € 65,- inclusief koffie, thee, versnaperingen en de materialen voor de Mala


Reserveer een plek