The FlowMonkey 4-elementen retreat

Experience retreat met Mario

dagretreat of weekendretreat

1-2-3 maart 2024

Meer info

Gedurende deze retreat zijn we actief met de verschillende technieken van QiGong, Breathwork, MindWalk, meditatie en inquiry.

Voor een kennismaking, herhaling en vooral een zeer bijzondere ervaring is deze retreat voor iedereen geschikt. Levensenergie, transformatie en innerlijke kracht komen sterk tot uiting in het gebalanceerde programma.MindWalk

Deze techniek is bijzonder doordat wandelen in de natuur wordt gecombineerd met mindfulness en meditatie. Je loopt langzaam, ademt diep, en richt je aandacht op je zintuigen en omgeving. Deze benadering helpt bij stressvermindering, verbetert mentale helderheid, en bevordert emotioneel welzijn. Bovendien biedt het de voordelen van fysieke activiteit en een sterke band met de natuur, waardoor het een waardevolle praktijk is voor algeheel welzijn.


Breathwork

Mario is al meer dan 20 jaar trainer/coach in 'Circular & Conscious Breath'. Verbonden ademen is een ademhalingstechniek waarbij je bewust en zonder pauzes in- en uitademt. Bij deze techniek adem je dieper en sneller dan normaal, en houd je de ademhaling constant in beweging zonder tussenpauzes. De voordelen van verbonden ademen zijn onder andere dat het kan helpen bij het verminderen van stress en angst, het verhogen van energie en vitaliteit, het verbeteren van de bloedcirculatie en het bevorderen van ontspanning. Ook kan het helpen bij het verminderen van fysieke spanningen in het lichaam en het verbeteren van de ademhalingstechniek in het algemeen. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat het een intense en zeer bijzondere ervaring is, die je op een dieper niveau in verbinding brengt met jezelf. Met Breathwork vinden en voeden we onze innerlijke vlam, zodat we met hernieuwde kracht onze doelen kunnen najagen.


Inquiry - Dyads

Inquiry is een techniek o.b.v. Dyads waarbij je onderzoekt wat er zich afspeelt in je geest en in je lichaam. Het gaat om het stellen van vragen aan jezelf en het opmerken van je gedachten, emoties, overtuigingen en lichamelijke sensaties zonder oordeel. Inquiry kan helpen bij het vergroten van zelfbewustzijn, het verminderen van stress en angst, het loslaten van beperkende overtuigingen en het verbeteren van de emotionele regulatie. Ook kan inquiry helpen bij het ontwikkelen van meer compassie voor jezelf en anderen en het bevorderen van een diepere verbinding met jezelf en anderen. Door inquiry kun je meer inzicht krijgen in jezelf en je patronen en gewoonten, en leren hoe je hiermee om kunt gaan op een manier die je welzijn bevordert.


QiGong

Een eeuwenoude Chinese bewegingsvorm die gericht is op het cultiveren en beheren van de levensenergie (qi) in het lichaam. Het bestaat uit zachte, vloeiende bewegingen, ademhalingstechnieken en meditatie. De voordelen van qigong zijn onder andere dat het kan helpen bij het verbeteren van de fysieke gezondheid, het verminderen van stress en angst, het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van ontspanning en innerlijke rust. Qigong kan ook helpen bij het het verminderen van chronische pijn en het verbeteren van de concentratie en de slaapkwaliteit. Bovendien kan het beoefenen van qigong bijdragen aan een gevoel van welzijn en innerlijke balans. Door regelmatig qigong te beoefenen, kun je meer verbondenheid en harmonie ervaren tussen lichaam, geest en ademhaling. Het is een toegankelijke bewegingsvorm die geschikt is voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus.


We kijken ernaar uit om samen met jullie deze experience te beleven en te ontdekken hoe de verschillende technieken ons kunnen helpen in ons streven naar een evenwichtig en vitaal leven.

Laat ons samen groeien, leren en bloeien in harmonie met de wereld om ons heen.


Informatie

Docenten:

Mario Santoni, Linda Beerens, Ramon Niessen


Locatie: 

New Loreto Klooster, Simpelveld (Zuid-Limburg)


Kosten:

De vergoeding voor de weekend-retreat is € 450 voor het programma en € 125 voor alle gezonde maaltijden, koffie, thee, water en fris.

De vergoedingen voor de dag-retreats zijn:

Vrijdag:  € 140 (programma) en € 35 (eten/drinken)

Zaterdag: € 200 (programma) en € 65 (eten/drinken)

Zondag: € 150 (programma) en € 40 (eten/drinken)

Jouw eventuele overnachting dien je zelf te boeken bij New Loreto en kun je doen via deze LINK
Let op: het kan zijn dat je hier het bericht krijgt dat er geen kamers meer zijn. Is dat het geval, mail dan naar info@newloreto.com en je kunt een retraitekamer boeken. 

Om de retreat optimaal te ervaren adviseren we je in het klooster te overnachten. De prijzen zijn zeer aantrekkelijk

Dag of heel weekend

Je kunt dus bij deze retreat een losse dag / losse dagen volgen of het hele weekend.  Voor de optimale beleving adviseren we het hele weekend te volgen. Mail ons gerust voor overleg en/of advies:  info@flowmonkey.nl

Email en SPAM, mis onze mails niet !

Het kan zijn dat onze bevestiging en verdere mail in je spam-box terecht komt. Hou deze dus in de gaten en markeer ons adres info@flowmonkey.nl als een vertrouwd email adres, zodat je geen info mist!

SCHEMA, ter indicatie de schema’s per dag.

Vrijdag 1 maart 

14.00 uur: Startbijeenkomst

Middag: MindWalk en Breathwork

Diner

Avond: QiGong en meditatie

Zaterdag 2 maart 

Ontbijt (in silence)

Ochtend: QiGong en TaiChi

Lunch

Middag: Breathwork en Inquiry-Dyad

Diner

Avond: QiGong en meditatie

Zondag 3 maart

Ontbijt (in silence)

Ochtend: QiGong en TaiChi

Lunch

Middag: Breathwork en Inquiry-Dyad

16.00: sluiting

Deze retreat vindt plaats in het New Loreto Klooster in Simpelveld.

Het klooster wordt in 2024 gerenoveerd.

We maken gebruik van de huidige ruimtes van het klooster en kunnen zo de oude authentieke sfeer proeven.


Tussen de onderdelen is er ruimte voor recovery en eigen tijd.

Thee, water en fruit is tevens inbegrepen.

De retreat wordt grotendeels in het Engels verzorgd.

Aanmelding en contact